Startsida

Hotellet
Toppstugan
Gruvan
Museet
Åsabadet
Golfen
 

Berget
Vandringsleder
Badplatser
Övernattning
Tabergsbanan
Fornminnen
Mer att göra

Webbkamera

Tabergs ABC
Nerladdning
Karta
Skicka vykort

Länkar

Köpmanna-
föreningen


 


Tipsa en vän om denna sida:

Skriv din väns email och tryck på skicka

Google

Sök lokalt på


   


.

Trampa runt Ekerydsrundan

Ekerydsrundan är en populär cykelrunda på 2,2 mil som går på asfalterade vägar med relativt låg biltrafik.

Om man utgår från Tabergs "rondell" så kör man öster ut mot Torsvik / Barnarp efter 200m svänger man höger mot Porteshult / Sjöhult. Sen är det bara att trampa på.


Efter 6,5 km så kommer man till Sjöhult, här kan man göra en avstickare på 3km in i skogen till den gamla offerstenen "Borrahall" om man vill.

Sen kommer man in i Ekeryd, där man passerar över järnvägen och efter ett tag kommer ut på vägen till Bratteborg, då svänger man höger och så har man cyklat ungefär halva sträckan.

Efter ytterligare 5km så passerar man Röshult, har kan man också göra en avstickare och titta på Sveriges största ringröse. Efter Röshult så passerar man förbi vägen upp till Hustomten. Efter Hustomten så rullar man förbi Månsarps södra masugn efter ytterligare en kilometer.

När man sedan har passerat Månsarps kyrka och närmar sig Taberg och känner att man skulle vilja ta minst ett varv till på rundan. Då kan man svänga in till höger på Taklasvägen för att ta en liten genväg, men då missar man i och för sig ett par backar.

Om ni vill skriva ut denna karta i bättre upplösning så kan ni göra det här >>