Startsida

Hotellet
Toppstugan
Gruvan
Museet
Åsabadet
Golfen
 

Berget
Vandringsleder
Badplatser
Övernattning
Tabergsbanan
Fornminnen
Mer att göra

Webbkamera

Tabergs ABC
Nerladdning
Karta
Skicka vykort

Länkar

Köpmanna-
föreningen


 


Tipsa en vän om denna sida:

Skriv din väns email och tryck på skicka

Google

Sök lokalt på


   


.

Vandringsleder.

vandra_vid_an.jpg (7284 bytes)

Det finns flera möjligheter att ta sig upp till toppen, den minst svettiga är att ta bilen upp, men det finns även flera vandringsstigar som går upp till toppen. Om man avsätter ca 15-20 minuter och väljer någon av dessa stigar, så får man både kondition och en tankeställare om hur det kunde sett ut på berget när gruvdriften startade på 1400-talet.

Karta på lederna som går på berget finns på Jönköpings kommuns hemsida klicka här för att ladda ner karta/information om Taberg.

Södra Vätterleden etapp 2 passerar också förbi Taberg, den utgår från Bottnaryd och slutar i Huskvarna och har en sträckning på 35 km

Den nya Gula leden går mellan Tabergs station till Månsarps station, avståndet är 3km och det tar ca 1,5tim att gå leden i en riktning.
Förslagsvis så tar man tåg eller buss från Taberg till Månsarps station och går leden tillbaka till Taberg, där kan man sen avsluta med en bit mat eller fika på Hotel Taberg.
Karta på Gula leden kan ni ladda ner här 

Om ni skulle hamna i Hovslätt så finns det en mycket uppskattad vandringsled på 4km som kallas Hassafallsleden. En karta på leden kan ni ladda ner här.